Георг Георгиев, правителство, Луковмарш позиция

Правителството против Луковмарш – Видео

Надявам се в събота да не станем свидетели на това срамно събитие Луковмарш.

Тази позиция и на правителството заяви днес на брифинг в Министерския съвет Георг Георгиев, зам.-министър на външните работи и в качеството си на национален координатор за борба срещу антисемитизма.

Това предаде репортер на Flashnews.

Според Георгиев българският народ в годините е показал, че неговата толерантност и възможност да живеят заедно на една територия хиляди години на раси, народи и етноси, е непоколебима и не би толерирал каквото и да е изместване на етническия модел.

Георгиев определи за тревожно и срамно събитието, което е планирано за тази събота – Луковмарш. Той изрази надежда, че българският народ не би се поддал на подобна провокация да се връщаме в мрачните времена с почит към хора, които са били съпричастни към един от най-мракобесните режими в човешката история.

„Бих се радвал този марш на омразата да не се проведе и то в такъв сериозен момент, в който би застрашил репутацията на страната ни пред нашите европейски партньори“, каза той.

Георгиев се обърна към всички политически партии и политически представили с призив да не спекулират с темата и да не се опитват, по какъвто и да е начин, за съмнителни и временни изгода и дивиденти, да използват този повод и той да дава възможност, опитвайки се да порицаем един тоталитарен човек или режим, да оправдаваме друг. „Защото всички те са коствали човешки животи, всички те са поставили страната в едно срамно положение, от което тя винаги е успявала да избяга и да покаже, че това не е нейната същност“, каза още зам.-министърът.

- реклама -