армията работна заплата за председателството

Правителството оцеля. Коалиционните партньори подкрепиха кабинета на Борисов-ВИДЕО

Правителството оцеля. След тричасово извънредно заседание на МС министри и лидери на партиите, подкрепящи кабинета потвърдиха, че са за стабилност на кабинета.

Борисов: Ще приемем всички предложения на опозицията, да видим новите формати

„ГЕРБ още на следващото заседание в парламента да подкрепи всички предложения на опозицията – каквито и предложения да има опозицията, ние ще подкрепим. Каквото и предложение да имат, ние ще ги подкрепим. И да видим новите формати, които се организират.“

Това заяви премиерът Бойко Борисов след продължило повече от два часа оперативно заседание на Министерския съвет. Ето какво казаха министрите от Реформаторския блок след заседанието.

 

Москов: Не сме говорили нито за развод, нито за брак

Здравният министър Петър Москов съобщи, че правителството продължава да работи.

Той посочи още, че и трите формации, подкрепящи кабинета имат своя кандидатура за президент, което води до напрежение, но то не трябва да е определящо.

Той увери, че подкрепа са оказали както Реформаторския блок, така и от Патриотичния фронт.

„Нашата оценка е позитивна към правителството и подкрепяме мнозинството и тази управляваща програма“, допълни Найден Зеленогорски.

„Няма да тласнем България към предсрочни избори и да дадем на БСП властта на тепсия“, допълни той.

По време на заседанието премиера разкритикува по отделно всеки министър на коалиционните партньори.

Министрите се събраха извънредно в 17.30 часа, след като по-рано през деня след три неуспешни опита за регистрация парламентът не проведе насроченото за днес извънредно пленарно заседание.

 

- реклама -