МВР, издирване, мъж, жена, Негован

Правителството одобри допълнителни средства за МВР и Министерство на културата

Правителството одобри 10 милиона лева допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за тази година.  Средствата са за финансово обезпечаване на договори, свързани с издаването на българските лични документи.

Кабинетът гласува и над 100 хиляди лева допълнителни разходи за Министерството на културата.

Отпускането им е свързано с новите социално-икономически мерки в отговор на епидемичната криза, договорени в управляващата коалиция и одобрени от правителството.

Те предвиждат 30 процента увеличение на разходите за персонал, който работи на терен, с граждани, в областни и общински администрации.

Осигуряването на средствата  ще позволи увеличение на основните месечни заплати на служителите в националния институт за недвижимо културно наследство с до 30 процента.

Такъв ще бъде ръстът и на заплатите за българските дипломати, които са натоварени с дейности по превенцията на разпространението на Covid-19. Правителството одобри допълнителни средства за Министерството на външните работи.

Парите са за разходи в задграничните ни представителства за служители, чиято работа е свързана с ограничаване последствията от пандемията.

- реклама -