Висшата лига, коронавирус
Снимка: Gerd Altmann от Pixabay

Правителството „отвори вратата“ за футбол в Англия през юни

Правителството на Великобритания „отвори вратата“ за завръщането на футбола в Англия през юни. Това заяви културният секретар Оливър Даудън след среща с Футболната асоциация, Висшата лига и Английската футболна лига.

„Обсъждахме планове и ги придвижихме напред. В тях има идея когато спортът се поднови много повече фенове да имат възможност да гледат футбол“, добави Даудън. Подобно нещо се случи в Германия. Там първите два кръга след подновяването на Бундеслигата в събота ще се излъчват по безплатните канали. Целта е феновете да гледат от домовете си, а не да се събират на големи групи.

„Всички се съгласихме, че сезонът ще се поднови, само ако е безопасно. Здравето на играчи, треньори и служители е на първо място. Сега футболните организации трябва да финализират плановете си. Правителството и медицинските експерти ще продължат да оказват подкрепа“, добави Даудън.

Следващата среща на клубовете от Висшата лига е в понеделник. Тогава и играчите ще могат да подновят тренировки в големи групи.

От организацията обявиха, че са постигнали договорка за краткосрочно удължаване на договори на играчи, които изтичат на 30 юни. Причината е, че сезонът ще продължи след тази дата. Клубовете и играчите имат срок до 23 юни да се разберат за удължаване на контрактите. Те ще важат до края на сезона, когато и да е той.

- реклама -