дезинфектанти
сн. БГНЕС

Правителството дава близо 17 млн. за дезинфектанти и електронни устройства за социално слаби ученици

Правителството одобри допълнителни 16 872 440 лв. за 2020 г. за осигуряване на противоепидемични мерки за превенция и ограничаване разпространението на COVID-19 в държавните и общинските училища, и центрове за специална образователна подкрепа.

С отпуснатите средства училищата ще осигурят необходимите количества дезинфектанти, апарати за пречистване на въздуха, електронни устройства за учениците, които нямат възможност да си закупят сами, за да могат да се включат в обучение от разстояние в електронна среда.

Министерството на образованието и науката предлага на базата на изготвени разчети допълнителни средства за извънредно възникнали разходи да се предоставят на 2257 общински и държавни училища и 42 ЦСОП, които не са били планирани със Закона за държавния бюджет за 2020 г.

Средствата ще се разпределят по бюджетите на общините – за общинските училища, и по бюджетите на Министерството на образованието и науката, на Министерството на младежта и спорта, на Министерството на културата и на Министерството на правосъдието

- реклама -