депортирани Струмица Борисов Заев Македония НАТО ЕС членство разширяване

Правителствата на България и Македония с първо съвместно заседание в Струмица

На първото си съвместно заседание правителствата на България и Република Македония започват работа по конкретни проекти за сътрудничество.

На срещата си на 23 ноември в Струмица двата кабинета ще обсъдят възможностите за активизиране на отношенията между министерствата на външните работи, взаимодействието и взаимопомощта при бедствия, подпомагане на обучението и подготовката на военнослужещи от въоръжените сили на Република Македония, сътрудничеството в областта на телекомуникациите, инвестициите, енергетиката и туризма.

На базата на постигнатите договорености и в изпълнение на Договора за приятелство, сътрудничество и добросъседство ще бъдат подписани двустранни документи. Напредъкът в добросъседските отношения между България и Република Македония ще бъде отбелязан с приемането на Съвместна декларация.

Провеждането на съвместното заседание беше договорено по време на официалното посещение на министър-председателя Бойко Борисов в Скопие в началото на август т. г., когато беше сключен Договорът за приятелство, сътрудничество и добросъседство между двете държави.

- реклама -