Край на кредитните карти – плащаме с пръстен?

Още това лято по време на Олимпийските игри Visa ще тества специалния пръстен

С този пръстен ще се плаща на ПОС терминалите и ако експериментът е успешен- това е бъдещето. Пръстенът, в който е вграден специален чип, ще замени плащането с кредитна карта, смарт телефон или часовник.

По време на Олимпийските игри в Рио плащане с новата джаджа ще може да правят избрани участници в световното спортно събитие. Използването му ще е много просто, необходимо е да се приближи пръстена до терминала, без да се вкарват пароли или ПИН кодове и… сметката ще бъде платена.

Той няма дисплей, нито батерия, а за да функционира необходима е само енергията на самия терминал. Visa Payment Ring ще бъде свързан с припейд (Prepaid) сметка на Visa, която ще може да се направи чрез интернет. В случай, че пръстенът се загуби или е откраднат няма да е възможно да се деактивира онлайн.

Visa не дават повече информация дали и кога пръстенът ще е достъпен до всички потребители на техните услуги. Те не съобщават и колко ще струва.

До тази идея се е стигнало след разговор със спортисти, които споделили, че имат нужда от уред, който не е необходимо да го носят в портфейла като кредитната карта, нито пък да го зареждат като смартфоните. Те изразили надежда, че Visa Payment Ring ще изпълни техните очаквания.