Чезаре Прандели
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Прандели напусна Фиорентина заради „черен облак“

Треньорът на Фиорентина Чезаре Прандели напусна поста си по свое решение. Той се върна в клуба през ноември и го оставя на 14-о място в Серия А, на седем точки над зоната на изпадащите.

Причината за оставката на Прандели е „черен облак в него и огромно страдание„. Треньорът обяви, че временно напуска въобще футбола.

„За втори път напускам Фиорентина. Първият път не беше по мое решение, но сега е. В живота има и добри времена, но има и тъмни моменти, които могат да вземат връх. Минавам през период на огромно страдание, който ми да бъда този, който съм. Започнах това преживяване с радост и любов, вдъхновен от ентусиазма на новите собственици“, обясни Прандели пред официалния сайт на Фиорентина.

Прандели: Пропуснах ранните знаци, че нещо не е наред

„Може би любовта ми към града, спомените за прекрасните моменти, които съм имал тук, ме заслепиха за ранните знаци, че нещо не е наред. Взех решението заради огромната отговорност, която изпитвам към играчите, към клуба и към феновете на Фиорентина. Не искам моите проблеми да влияят на отбора. През последните месеци в мен се разви черен облак, който промени начина, по който гледам на нещата. Усещам, че не мога да давам всичко от себе си и затова се оттеглям. Правя го заради доброто на всички“, добавя треньорът.

Прандели води Фиорентина за първи път между 2005-а и 2010-а. Той класира виолетовите за Шампионската лига, което му донесе поста на национален селекционер на Италия. Той напусна през 2014-а, след като адзурите отпаднаха в груповата фаза на Световното първенство. След това треньорът работи в Галатасарай и Валенсия.

„Наясно съм, че това може да е краят на треньорската ми кариера. Но нямам съжаления и не искам да имам такива. Светът, от който съм бил част през целия си живот, може би вече не е правилният за мен. Вече не се виждам в него. Със сигурност съм се променил, но и светът се движи много по-бързо, отколкото си мислех. Вярвам, че вместо да бъда отнесен, е по-добре да стъпя настрани. Да спра за малко и отново да намеря истинското си аз“, завършва Прандели.

- реклама -