ПП за средния пръст на Ицо Хазарта: Това не е нормално (снимка 16+)

„Това не е нормално, ние не го одобряваме, смятам че беше „импулсна реакция“. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната“ Калоян Икономов за

жеста със среден пръст,

направен в пленарната зала от колегата му по група Христо Петров- Ицо Хазарта.
Хазарта се снима с неприличния жест в четвъртък, докато депутатите от ГЕРБ посрещаха с надписи „оставка“ вицето Калина Константинова. Тя беше изслушвана от парламента заради проблема с разселването на украинските бежанци от хотелите по морето из станата.
Малко по-късно Петров се извини и му бе направена забележка, напомни депутатът от управляващата партия в коментар за Би Ти Ви. Според Икономов групата на ГЕРБ направила провокация с разпечатаните листчета с „Оставка“.
В същото време, още по време на самото заседание, шефът на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова поиска наказание за неприличния му жест.  „Това е заснето, г-н председател. Ще ви предоставя снимков материал“, каза тя.
По-късно Мирослав Иванов, който е на председателското място, заяви, че Никола Минчев е изгледал видеозаписа и го е уведомил, че действително Петров е извършил

„деяние, което подлежи на наказание“.

„Поведението, което вие претендирате, че е извършено, очевидно се потвърждава от видеозаписите и това изисква да бъде наложено наказание „забележка“, а не „порицание“, както бе поискано от г-жа Атанасова. Така че г-н Петров, налагам Ви наказание „забележка“, каза Иванов.

„Извинявам се на хората, които са се почувствали по някакъв начин оскърбени. Сравнително рядко взимам думата тук, защото смятам, че времето на българския парламент е ценно. Що се отнася до хората, към които съм показал този жест – мисля че, това е най-малкото, което може да бъде показано“, каза след наложеното наказание пък самият Ицо Хазарта.

Днес обаче той коментира отново случая във Фейсбук по следния начин:

Има един метод, по който човек лесно разбира дали е постъпил правилно. Казваш си: ако мога да върна времето назад – бих ли направил това отново? Честно казано – отговорът е „не“. Българският парламент е място, в което са работили велики българи. Хора, които са дали живота и здравето си за страната ми. Предпочитам да свързвам Народното събрание с тях, а не с крадците и отрепките, които имам нещастието да познавам. В този смисъл – да, не е там мястото да се развяват средни пръсти. И не е за гордост, знам го отлично.
Обаче нещо много странно се случва вече трети ден.
В петък се разходих пеша из центъра на София, а после и в Люлин. Отидох до Слънчев бряг, а вчера минах през Пловдив. Не помня откога не съм получавал толкова поздравления, прегръдки и ръкостискания. И всеки, абсолютно всеки ми казва
едно и също – малко им е на тия.
Не сте за среден пръст. За килия сте – дълго и продължително да я гледате отвътре и да опознаете интериора. Ще дойде и този момент. А дотогава – слезте от служебните коли и се разходете между нормалните хора, ама без НСО. Вярвам, че ще ви поздравят подобаващо
- реклама -