ПП за протеста на „Възраждане“: Безразсъдна хулиганска проява

Като безразсъдна хулиганска проява определиха от „Продължаваме промяната“ протеста срещу зелените сертификати, организиран от „Възраждане“ в сряда. При него се стигна до сблъсъци, опит за щурм на парламента, пострадали и арести.

„Нека спасим човешки животи, а не да ги обричаме, за да спечелим гласоподаватели“. Това заяви днес при старта на заседанието на парламента депутатът от ПП от декларация от трибуната на Народното събрание. Той посочи, че на фона на влошената пандемична ситуация организираният вчера протест на „Възраждане“ е безразсъдна хулиганска проявяа, която поставя в риск живота на протестиращите. По негови думи е нередно част от техните депутати да са ваксинирани и да призовават хората да не направят същото, тъй като ако се разболеят, щели да „развеят депутатските си карти“, за да могат да бъдат приети в препълнените болници“.

„Една шепа хора обаче виждат възможност за политически дивидент, докато излагат на опасност живота на своите избиратели“, допълни народният представител. Той обясни, че в много държави от Западна Европа, където процентът на ваксинирани е по-голям, смъртните случаи са значително по-малко. „Не е време да се поддаваме на фалшиви новини и провокации, не е време да извършваме пропаганда, която отрича науката. Нека се обединим,, за да направим всичко възможно да спасим възможно най-много човешки животи, нека се постараем да намалим броя загинали българи в тази пандемия“, заяви той и посочи, че ако пътят към това е наричаната от някои „експериментална течност“, то си заслужава тази жертва.

В същото време, в коментар в студиото на NOVA от „Възраждане“ отрекоха протестът да е създал проблеми. „По никакъв начин не може да се каже, че протестът срещу зелените сертификати е предизвикал размирици и много тежки проблеми“. Това заяви зам.-председателят на партията Цончо Ганчев.

- реклама -