ПП вдига скандали заради спортната комисия, депутатите не искат Радостин Василев

ПП вдига скандали заради спортната комисия, която отива при ДПС, а не при Радостин Василев.

Спорът се зароди заради това кой да вземе ръководството на спортната комисия.

Председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ (ПП) Андрей Гюров се оплака от парламентарната трибуна, че късно вечерта са били уведомени, че комисията по младежта и спорта е пренасочена към ДПС, а за ПП е отредена тази за правата на човека.

Това не е станало на председателски съвет и със съгласието на „Продължаваме Промяната“, заяви той. Гюров попита какво стана след закриването на заседанието вчера и кой в крайна сметка реди комисиите в това НС.

Напрежение в НС: Заплаха за оставка получи Вежди Рашидов (На живо)

Председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ отвърна, че ДПС е изчакала всички парламентарни групи да си заявят комисиите и са поискали такива, които не са били пожелани от никого. Той подчерта, че в началото комисията по младежта и спорта е била заявена само от ДПС.

Съпредседателят на ПП Асен Василев оспори твърдението на Карадайъ и призова, когато лъжат от трибуната, да ги санкционират. Той отбеляза, че от ПП също са заявили комисията по бюджет и финанси и регионалната комисия, като ДПС са получили бюджетната комисия.

В отговор Хамид Хамид от ДПС прочете от трибуната първата заявка на ПП за комисиите. Правна, енергийна, регионална, социална, антикорупционна – това са заявили ПП, посочи той.

„Тъй като тук имаше призив да наказвате лъжците, г-н председател, а самият призоваващ се оказа първият лъжец в това събрание, моля да го санкционирате“, поиска Хамид.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков заяви, че след като спортната комисия е била отредена на „Продължаваме Промяната“, някой се е обадил на ДПС и на ГЕРБ и е помолил спортната комисия да не е на ПП.

- реклама -