ПП ще предложи падане на ДДС за хляба, плодовете и зеленчуците

Падане на ДДС за хляба, плодовете и зеленчуците ще предложи групата на „Продължаваме промяната“. Това обяви депутатът от ПП Настимир Ананиев пред NOVA.

По думите му от ПП ще отправят предложение към коалицията.

“Направили сме и запитване към Министерство на финансите, които ще направят изчисление и ще кажат възможно ли е това”, каза Ананиев.

“Това е с цел то да бъде по-конкурентно с това, което се вкарва от чужбина”, поясни Ананиев.

“Искаме и МФ да изчисли по какъв начин и с колко да се намали ДДС-то за тока на всички потребители”, каза още той и допълни, че “за нас е важно всеки да почувства облекчение от този инфлационен натиск”.

Обсъжда се и временно намаляване на ДДС-то за тока.

Посред нощ: управляващите се разбраха за парите за пътищата

Настимир Ананиев, който е председател и на комисията по регионални въпроси коментира и изплащането на парите за строителство и поддръжка на пътища.

“Имаме входирани две решение. Ще се обединим около една версия, която е симбиоза от двете:, каза Настимир Ананиев. Той поясни, че “ще бъдат изплатени 50% на пътните строители и 100% за мантинелите , маркировката и знаците”.

Това решение ще бъде разгледано на извънредната комисия във вторник. Парите за пътищата бяха основната тема на дискусия при продължилото до посред нощ заседание на съвета на управляващата коалиция. След него стана ясно, че партньорите все пак са постигнали съгласие.

- реклама -