ПП преговаря с ДБ за съвместно явяване на изборите

„Продължаваме промяната“ вече преговаря за общо явяване с „Демократична България“, която и да е датата на следващите предсрочни парламентарни избори, каза депутатът от ПП Венеция Ангова, цитирана от БНР.

Основният приоритет за двете политически сили ще бъде антикорупцията:

„Ние отстояваме принципите си да върнем важната тема за антикорупцията въпреки димките, които виждаме в публичното пространство,

за да можем наистина да осъществим дневния ред

на България. Датата зависи от президента, както вече знаете Националният съвет даде мандат на Изпълнителния да преговаря с ДБ, така че да може сформираме силите на доброто…това, което видяхме, е годежът между задругата на хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата“.

Ангова допълни, че парламентарната група на ПП има опасения,

че в оставащите последни дни на 48-то Народно събрание ще бъдат прокарани „доста популистки законопроекти“

„Програмата не зависи от нас, както виждате нашите

законопроекти биват изтиквани назад“, заяви Ангова.

„Наистина и третият мандат не успя да се реализира, но това, което видяхме, е годежът между задругата на „хартиената коалиция“ – ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата.“, коментира Венеция Ангова в отговор на въпрос, цитирана от БТА.

По-рано днес „БСП за България“ върнаха на президента

Румен Радев неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Ние отстояваме принципите си да върнем важната тема – тази за антикорупцията, въпреки димките, които виждаме в публичното пространство, за да може наистина да осъществим дневния ред на България, каза Ангова.

На въпрос кога е най-удачното време за избори

и ще търсят ли коалиционен партньор за явяване на изборите, Ангова каза, че датата зависи от президента.

Както знаете вече, Националният съвет даде мандат на Изпълнителния да преговаря с „Демократична България“, така че да може да сформираме силите на доброто, както ние ги наричаме, в противовес на това, което се случва с „хартиената коалиция“, добави тя.

- реклама -