„Има такъв народ“ отказа консултации с ГЕРБ – СДС

 ПП „Има такъв народ“ отказа консултации с ГЕРБ – СДС. Това обяви председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред журналисти.

„Знаете, изпратиха ни официално писмо от ПП ГЕРБ и присъдружната им СДС за консултации. Сега ще ви прочета нашият официален отговор, който след малко ще бъде изпратен при тях“, каза още Тошко Йорданов.

„Уважаема, г-жо Атанасова, относно вашата покана за консултации по обсъждане на състав и структура на Министерски съвет на 22 април 2021 г. заявяваме следното. Още преди конституирането на настоящия парламента ПП „Има такъв народ“ заяви пределно ясно, че по никакъв начин и по никакъв повод няма да участва в разговори с партии, представляващи досегашното управление на страната. За нас ПП ГЕРБ е основен символ на статуквото и за нас е изключено да обсъждаме, каквото и да било правителство, предложено от представителите на тази партия. За това намираме за естествено да откажем предложените от вас консултации“, изчете писмото Тошко Йорданов.

На въпрос дали „Има такъв народ“ ще изпълни мандат за съставяне на правителство, Йорданов отговори: „Първо, да го получим“.

Тома Биков заяви в пленарна зала, че ГЕРБ-СДС още днес ще връчат мандата на президента Румен Радев. 

Ние ще върнем мандата най-вероятно още днес – промяна има само че до този момент е към лошо. Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Тома Биков.

- реклама -