Кадър БНТ

ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в сблъсък за инфлацията, еврото и доходите

Предизборен дебат и сблъсък за инфлацията, доходите и еврото пред БТВ. 

„Инфлацията навсякъде беше по-висока през 2022 г., заради конюнктурата, войната и в Украйна и печатането на пари, и затова нямаше как да влезем в еврозоната. Тази година ще успеем да овладеем инфлацията“, каза Владислав Панев от ПП-ДБ.

„Явно конюнктурата не попречи на Хърватия да влезе в еврозоната. Инфлацията галопира и започва да се вдига още преди войната. Причината – управлението на Промяната. Инфлацията няма нужда от обяснение, тя се усеща при всеки пазар. За последно България е отговаряла на критериите за еврозоната през юни 2021 г.“, отговори Георг Георгиев от ГЕРБ-СДС.

Според Деян Николов от „Възраждане“ България не трябва да влиза в еврозоната, като смята, че така няма да забогатеем. Иван Иванов от „БСП за България“ каза, че е въпроса кога е момента за влизане в еврозоната. „Държавата трябва да е налице.“ „Няма как една валута да ни направи по-богати, може само работещата икономика“, коментира Георги Самандов от „Български възход“.

Георгиев се обърна към Панев: „Единственото, което вдигнахте бе стокообменът към Русия.“

Панев му отговори: „Питайте хората дали не им се увеличиха доходите.“

„На 100 000 души се увеличиха доходите, но 1 100 000 останаха без нищо’, разкри представителят на ГЕРБ.

„В Германия, Нидерландия и из цяла Европа цените са по-ниски от България. Инфлацията надхърля ръста на хората.“, допълни Георг Георгиев.

Владислав Панев отговори, че ГЕРБ са удължили управлението на Комисията за защита на потребителите с още 2 години, а именно те следят спекулата.

„ПП-ДБ сме знаем как да направим България просперираща държава. Има как“, каза финално Владислав Панев.

„ГЕРБ-СДС сме обединени само с едни – с българските граждани. Никога не сме изменяли на българския народ. Скъпи българи, знаете как сте живели до април 2021 г. и как живеете сега“, завърши Георг Георгиев.

 

- реклама -