пожар, жертви, COVID отделение, Сливен, болница
сн. БГНЕС

Пожарът в старческия дом вероятно е тръгнал от помещението с бойлерите

Девет от обитателите на дома за стари хора в село Рояк, община Дългопол загинаха при пожар.

В момента ситуацията в селото е спокойна. Последната пожарна напусна местопроизшествието преди 9 часа.

Повечето обитатели бяха евкуирани и сега се намират в общински хотел в село Аспарухово.

От МВР казаха за БНТ, че работят по всичики възможни версии, но не става дума за умишлен палеж. Най-вероятно пожарът е тръгнал от помещенията с бойлерите. Днес предстои още един оглед на следователите. Телата на починалите ще бъдат подложени на съдебно медицинска експертиза във Варна, като най-вероятно хората са загинали от вдишването на отровните газове при изгарянето на предметите при пожара.

В евакуацията са участвали снощи много местни жители, те са чули писъците на възрастните хора и са се притекли на помощ. За щастие са успели да изведат повечето от тях.

Премиерът Стефан Янев изказва своите съболезнования към загиналите. В момента органите на централната и местната власт полагат всички необходими усилия, за да окажат съдействие на потърпевшите, написа Янев във Фейсбук.

Той е провел разговори с вицепремиерите Гълъб Донев и Бойко Рашков. Министерството на труда и социалната политика в спешен порядък ще направи преглед на всички възможности за подкрепа на пострадалите заради пожара, а МВР ще провери сигурността в този тип социални институции в цялата страна

Източник: БНТ

- реклама -