Пожарът в Стара планина е потушен на българска територия, още гори в Сърбия

Пожарът по билото на Стара планина е загасен на територията на България, а на територията на Сърбия вече е локализиран. Това съобщи директорът на ГДПБЗН главен комисар Николов. Той поздрави участниците в гасителните дейности за добрата организация и ефективната работа. В гасенето се включиха  пожарникари, спасители, служители на Българската армия, пилотите от ВВС, горски служители, доброволци, гранични полицаи.

Целият пожар по билото на Стара планина, обхванал площ от около 52 кв. км на територията на България и Сърбия, е локализиран.

На наша територия засегнатите площи са около 1/3 и днес на обяд са погасени.

В днешния ден огънят е локализиран и на сръбска територия, съобщи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов в Чипровци.

Сутрешният оглед е показал, че няма тежко засегната гора на българска територия, тъй като пожарът е бил низов. Остава тревожна ситуацията в Сърбия, където времето е все още с високи температури и силно слънце. От сръбска територия по отношение на пожара не се очакват изненади, но при подобни пожари трябва да се проявява внимание – допълни още директорът на ГДПБЗН.

- реклама -