Странджа

Пожарът в Сакар унищожи 50 хил. декара

Овладяха огнената стихия

Пожарът в Сакар планина тази вечер е стихнал, но не е потушен напълно все още. През цялата нощ противопожарните екип дежуряха на фронт от 4 км. В момента целият терен се обхожда. На мястото е областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Пожар сакар щетиВъпреки временното стихване, всички 200 човека остават в готовност за действие, защото с повишаване на температурите е възможно ново възпламеняване. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация Хасково.

Щети

Огненият ад между Изворово, Дрипчево и Оряхово унищожи 50 хиляди декара площ. От тях над 4700 декара са горски фонд. Унищожени са още бадемови и лозови насаждения, слънчогледови ниви и пасища. Загубите все още не са изчислени.

Пожар сакар щети

Областният управител на Хасково Станислав Дечев за пореден път призова за стриктно спазване на забраните за боравене с огън през лятото. Той е категоричен, че огромните бедствия в голямата си част се случват заради човешкото безхаберие и настоя за повече морал и отговорност. И за днес за хасковска област остава в сила червен код за опасност от пожари.

- реклама -