Пожар в пловдивския затвор, горя къща в село Крумово

Среднощен пожар е нанесъл сериозни щети на къща в пловдивското село Крумово. Пострадали са живеещите там 62-годишен мъж, който има изгаряния, и съпругата му, която е с физически наранявания. Двамата са откарани в болница.

Огънят е пламнал около 22 часа снощи, на място са пристигнали три противопожарни екипа. Въпреки усилията им, пожарът е унищожил голяма част от къщата. Все още не е ясно какви са причините за възникването на огъня.

В социалните мрежи тази сутрин пловдивчани съобщиха и за пожар в затвора в Пловдив. По – късно от пловдивската пожарна информираха, че няма пострадали хора.

Сингалът е подаден малко след 6 ч. сутринта. На място са пристигнали 6 екипа на пловдивската пожарна, които са потушили огъня за по – малко от час.

Запалил се е стар котел в помощна постройка, извън сградата на затвора. Пламналият котел е причинил силно задимяване през комина на котелното помещение. След това се е запалил и дървеният покрив. Котелът е служил за подгряване на вода и за него се е използвало твърдо гориво.

На място се извършва оглед от следствена група от Първо Районно управление на полицията в Пловдив и служители на Втора РСПБЗН. Те трябва да установят причините за пожара.

- реклама -