пожар, Свети Влас, гора

Пожар в детска градина в САЩ уби 5 деца

Властите разследват причината за пожар, който пламна в домашна детска забавачница в Ери, Пенсилвания, при което загинаха 5 деца, хванати в капан.

Шефът на пожарната на Ери, Гай Сантоне, каза, че децата, които са на възраст от 8 месеца до 7 години, са спели в спални на втория етаж, когато огънят е избухнал в началото на неделя. Той каза, че пожарникарите са пристигнали на местопроизшествието около 25 минути по-късно и са открили „силен огън, излизащ от всички прозорци на първия етаж, и съобщения, че на втория етаж има деца, хванати в капан.

„Пожарникарите са започнали да атакуват огъня, а друга група пожарникари са атакували сградата странично и са се качили в спалните“, каза Сантоне пред местния филиал на ABC News. „Успяхме да извадим 5 по-малки деца, но за съжаление всички те починаха“, каза той.

Жената, която държала детския център в къщата си, Илейн Харис, избягала от огъня и се опитала да стигне до болницата, но се разбила по пътя. Тя била откарана в Питсбърг за лечение.

Сантоне каза пред „Ню Йорка Таймс“, че една от жертвите е дете на Харис, а останалите 4 са братя и сестри, вероятно оставени за една нощ от родители, които са работили нощните смени.

Две момчета, за които се твърди, че са синове на Харис, са претърпели леки наранявания, скачайки от прозорците на горния етаж на двуетажната къща с дървена ограда.

Сантоне заяви, че разследването клони към „електрически пожар“ като причина за взрива, но все още не са приключили случая. Той каза, че разследващите са намерили само един детектор за дим в къщата и той е на тавана.

- реклама -