пожар, жертви, COVID отделение, Сливен, болница
сн. БГНЕС

Пожар в COVID отделението на болницата в Сливен взе три жертви, вероятната причина е запалена цигара

Трима души загинаха при пожар в COVID отделението на болница „Хаджи Димитър“ в Сливен. Пред Нова телевизия от пожарната в града обясниха, че сигналът за инцидента е подаден в 2:39 часа тази нощ.

Пожарът е избухнал в стая на четвъртия етаж на болницата, където са настанени трима мъже. На мястото са пристигнали два противопожарни екипа, които установили двама починали. Третият мъж е бил изведен в много тежко състояние. Оказана му е спешна медицинска помощ, след което е настанен в Специализираната клиника по изгаряния в Сливен. Часове по-късно обаче е починал.

В момента огънят е овладян, няма и задимяване.

На мястото се провежда втори оглед на полицията, в който участват и електротехници. Работи се по няколко версии за причината за пожара.

По неофициална информация, най-вероятната причина за пожара в ковид отделението на болницата в Сливен, при който загинаха трима души, е запалена цигара от единия от пациентите в стаята.

Не се касае за запалване от кислородните бутилки в помещението.

Няма пострадал медицински персонал и пациенти от другите стаи при пожара.

Пациентите са преместени в други отделения на МБАЛ „Хаджи Димитър „, Сливен.

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров разговаря с директора на МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен във връзка с трагичния инцидент, съобщиха от здравното министерство.

Работи се по-скоро по версията за небрежност на някой от пациентите.

- реклама -