Пожар в бързия влак София-Бургас, евакуираха пътниците

Пожар е пламнал в бързия влак София – Бургас, огънят е лумнал от локомотива. Инцидентът е станал на гара „Владимир Павлов“ край Бургас в 14,59 ч. Това предаде „24 часа“, цитирайки началникът на пожарната ст. комисар Николай Николаев.

Евакуирани са 80 пътника , сред тях няма пострадали. Пламъците са потушени 15 минути след получаването на сигнала. Към момента все още два екипа огнеборци са на мястото.

Предстои да се изясни причината за пожара, избухнал в локомотива на влака. Най-вероятно става дума за техническа неизправност.

Междувременно БДЖ обяви нови графици за част от влаковете,

заради ремонта на Централна гара.

От понеделник /17-и юни/ ще бъдат извършени допълнителни промени в разписанието на някои влакове. Целта е да се облекчи натовареността на движението и маневрената дейност на гарата по време на ремонта.

Дейностите по ремонт на железния път са завършени за 7 от общо 14 коловоза – от 1 до 5, 13 и 14. Работи се по коловози от 6 до 12. Дейностите по демонтаж са готови и се извършват изкопни работи. Работи се по изграждане на фундаменти за стълбове от контактна мрежа.

За новоизградените коловози, по които се извършва движение на влаковете, е въведена в пробна експлоатация нова централизация. Това съобщиха от БДЖ.

С въвеждането на допълнителните промени в движението на влаковете ще бъдат направени следните корекции:

– Бързият влак №1611 от Драгоман за Свиленград, ще пътува по маршрут от Перник до Свиленград. По тази причина е осигурено движение на нов пътнически влак № 10215 от Драгоман за София по разписанието на бързия влак за Свиленград в този участък;

– Бързият влак №5620 от Благоевград за София ще заминава с 15 минути по-рано от гара Благоевград, т.е. в 05:10 ч. В участъка от Перник до София по неговото разписание ще се движи бърз влак № 1611 от Перник за Свиленград;

– Бързият влак № 5615 от София за Кулата няма да се движи;

– Бързият влак № 5610 от Петрич за София няма да пътува;

– Бързият влак № 5619 от София за Петрич ще се движи само до гара Благоевград;

– Крайградският пътнически влак № 50230 от Дупница за Костенец няма да пътува. По неговия маршрут ще се движи бърз влак № 3621 от Дупница за Бургас. Композицията на този влак ще тръгва с 22 минути по-рано от Централна гара София – в 07:03 ч.;

- реклама -