Пожар избухна в психодиспансера в София: Пациентите са евакуирани

Голям пожар горя в района на столичната Сточна гара. Пламъците избухнали в сградата на психодиспансера. Всички 51 пациенти, които се намирали в сградата при разгарянето на пожара, са евакуирани навреме и пострадали няма, съобщи за NOVA директорът на пожарната комисар Николай Николов.

На място са изпратени четиринадесет противопожарни автомобила.

Огънят вече е локализиран и в момента се доизгася, обясниха от вътрешното министерство. Сигналът за пожара е подаден около 5.10 часа тази сутрин. Причината не е ясна, но не е изключено да става въпрос за късо съединение в електрическата мрежа.

„Заедно с персонала е направена евакуация на лежащо болните – 51 човека. Те са в съседната сграда. Няма опасност за тях. В момента задачите са две – да се направи абсолютно точна проверка стая по стая, легло по легло, за да видим дали няма някой човек, който не сме видели. Втората задача е гасенето на самия пожар“, каза за БТВ директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов.

Трима пациенти са хоспитализирани в Клиника по вътрешни болести(Отделение по пулмология) на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД, след пожара от тази сутрин, в района на столичната Сточна гара, съобщиха от лечебното заведение. Пациентите са от СБАЛПФЗ София-област и не са пострадали от пожара. Настанени са в УМБАЛ „Св. Анна“-София АД до възстановяване на инфраструктурата в района.

По предварителни данни две коли в близост до пожара също са изгорели. Движението в района се осъществява нормално. Зрители на bTV сигнализираха, че обгазяването се усеща чак до болница „Царица Йоанна-ИСУЛ“. Тепърва ще се изясняват причините за пожара. Столичната Спешна помощ е мобилизирана и на разположение в случай на пострадали.

 

- реклама -