Ein Feuerwehrmann steht vor einer großen Aufgabe. Er ist mit schwerem Atemschutz ausgerüstet und trägt eine Schutzausrüstung, die ihn vor der Hitze und den Flammen schützt.

Пожар горя в Курило, евакуация на болните

Пожар горя в Психиатрията в Курило, като пламъците станаха причина за евакуация на болните.

Пожар е горял в Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“. Това съобщи

в своя профил във Facebook

директорът на лечебното заведение д-р Цветеслава Гълъбова.

„Първо изгасва тока, защото се поврежда трафопоста. Екипът на ЧЕЗ идва много бързо и отстранява повредата за около час. Благодаря им!“, пише д-р Гълъбова.

По думите ѝ, докато отстраняват повредата с електричеството, пациент –

постъпил наскоро, болен с тежки

социални проблеми, запалил с цигара дунапренов дюшек.

„Реакцията на дежурния персонал – една медицинска сестра и един санитар за тридесет болни, е светкавична. Заедно с дежурния лекар – един на сто и тридесет болни, уведомяват 112, започват гасене с наличните ни пожарогасители и евакуират всички болни.

Благодарение на тези смели

и отговорни хора няма пострадали. Щетите са само материални“, отбеляза директорът на Психиатрията и благодари и на столичните пожарникари.

„Гневна съм не толкова на поредицата чиновници, които през годините не свършиха нищо за нашите болни, но съм много гневна и на тази част от съсловието, която години наред стопираше и все още

се бори против всякакви реформи.

Ако я нямаше вътрешната съпротива, щяхме да сме влезли в двадесет и първи век, а не да лекуваме психично болни в гората, в затънтените селца и периферии на населените места“, добавя д-р Гълъбова и е категорична, че този път ще успеят да се справят и „Психиатрията най-после да се появи на картата на медицинските специалности“.

- реклама -