видео

Появи се видео със сина на убития Ким Чен Нам, семейството се пази на тайно място

Видео с предполагаемия син на убития полубрат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун беше публикувано в интернет, показвайки за първи път член от семейството на Ким Чен Нам след неговата смърт.

Клипът е качен на страницата в YouTube на досега неизвестната организация Гражданска защита „Чхолима“, която твърди, че oказва закрила на уязвими членове на семейството на Ким Чен Нам с помощта на холандски и американски власти и ги охранява на тайни места.

Говорител на южнокорейското разузнаване потвърди, че мъжът от видеото е именно синът на убития Ким Хан Сол.

https://www.youtube.com/watch?v=3ZXrWtRTaMc

Може ли той да е следващия лидер на Северна Корея?

Във видеото младежът декларира на английски „Името ми е Ким Хан Сол, от Северна Корея, част от семейството Ким. Баща ми беше убит преди няколко дни. В момента съм с майка ми и сестра ми. Много сме благодарни на…“, казва той, преди звукът да бъде спрян, а устата му затъмнена, за да не стане ясно кого има предвид.

Династията, която управлява Северна Корея вече 70 години

Мъжът също така показва и дипломатическия си паспорт като доказателство за самоличността си, въпреки че страницата, на която са личните му данни също е затъмнена. В края на 40-секундното видео Ким казва с усмивка „Надяваме се всичко това да се оправи скоро“.

The son of Kim Jong-nam speaks about his father in a video released onlineЗавършил висшето си образование в Париж, 21-годишният Ким Хан Сол живееше в изгнание със семейството си в Макао, преди да изчезне с майка си и сестра си след убийството на техния баща. Заради своето семейство той би могъл да се възприеме като пряк наследник на баща си и евентуален съперник на чичо си Ким Чен Ун. Именно това дава мотив на властта в Северна Корея да го елиминира.

На своя сайт от Гражданска защита „Чхолима“ съобщиха, че защитават семейството на Ким. Според организацията тя е отговорила на спешна молба от оцелели членове на фамилията, които са преместени на сигурно място.

Групата, чието изявление е публикувано на английски, благодари на няколко държави за „спешната хуманитарна помощ, предоставена ни за защита на това семейство“. Споменават се държавите Холандия, Китай, САЩ и четвърта неназована страна. Специални благодарности се дават на холандския посланик в Южна Корея Лоди Ембрехтс за неговата „навременен и силен отговор на нашата внезапна молба за помощ“.

- реклама -