Появи се красива претендентка за поста на Путин

Журналистката и телевизионна водеща Ксения Собчак обяви, че ще се кандидатира за президент на Русия. Пълният текст на писмото на Собчак публикува в. „Ведомости“.

 

Собчак отбелязва, че за петте години, изминали от протестната вълна през 2012 година, нейните политически възгледи са се формирали окончателно и тя е готова да ги заяви.

 

 

„Аз съм Ксения Собчак, на 35 години съм, цял живот живея и работя в Русия. На мен не ми е все едно, какво ще става с моята страна. Аз се отнасям отговорно към всичките си действия на общественото поприще и, осъзнавайки всичките рискове и невероятната сложност на тази задача, съм решила, че участието ми в президентските избори действително може да бъде стъпка напред към силно необходимите на нашата страна преобразования“, пише тя.

Собчак отбелязва, че въпреки опитите на чиновниците да я компрометират и използват за свои цели, кандидатурата ѝ може и трябва да стане полезна и за опозицията, из а обществото.  Журналистката също е представила своите основни аргументи.

 

По-рано се съобщаваше, че Собчак е разглеждана като една от възможните жени кандидатки за изборите за президент на Русия през 2018 година.

- реклама -