Уайнхаус
Портрет на Ейми Уайнхаус, дело на Брайън Адамс

Появи се нова песен на Ейми Уайнхаус

Песен на Ейми Уайнхаус като 17-годишен тийнейджър бе качена в youtube от лондонски продуцент. (може да я чуете тук: https://www.youtube.com/watch?v=YZrtSdRS3cs) Повечето незавършени демо версии на песни на Уайнхаус бяха унищожени след смъртта ѝ през 2011-а с цел да не излизат нейни посмъртни албуми. Джил Канг – продуцент и композитор от Камдън – обаче качи такова демо онлайн. В него Уайнхаус пее „My Own Way“ – парче, което той е написал заедно с Джеймс Макмилан. Записът е от началото на века, преди тя да подпише с Айлънд през 2003-а.

„Правехме много поп песни с различни артисти. Някои от тях има доста скромен талант, но времената бяха такива. Беше пълно с ужасни бой- и гърл банди. Ейми дойде да ни види, отвори си устата и ни отнесе“, казва Канг пред Камдън Ню Джърнъл. „Попаднах на песента миналата седмица и реших, че ще я кача онлайн, за да я чуят хората“, добавя Канг.

Унищожаването на старите записи

След смъртта на Уайнхаус Юнивърсъл пусна албум с Б-страни и кавъри, наречен Lioness: Hidden Treasures. Той обаче не бе приет добре и изпълнителният директор на Юнивърсъл Дейвид Джоузеф изтри останалите непубликувани демо-записи.

- реклама -