Тръмп екип разформирова теза щати

Повечето от щатите подкрепят Доналд Тръм

17 щата подкрепят Клинтън, 23 – Тръмп

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън има поддръжката на избирателите в 17 щата на страната, а главният й съперник, републиканецът Доналд Тръмп – в 23.

Клинтън Тръмп избори президент

Това показват публикуваните днес резултати от последното общонационално допитване, проведено от социологическият център Ипсос съвместно с агенция Ройтерс.

В 10 щата и столичния окръг Колумбия двамата кандидати имат приблизително еднаква подкрепа.

Клинтън Тръмп избори президент
Обувките и чорапи с американското знаме на бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани. Джулиани е страстен привърженик на Тръмп

Броят на щатите, които подкрепят Клинтън обаче са сред най-гъсто населените в САЩ. Сред тях са Калифорния и Ню Джърси и това може да се окаже решаващо за изхода от изборите.

Клинтън: Половината привърженици на Тръмп са хомофоби, сексисти и ислямофоби

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилъри Клинтън нарече половината от привържениците на своя съперник, републиканеца Доналд Тръмп, „хомофоби, сексисти и ислямофоби.“

Клинтън Тръмп избори президент

По време на среща за набиране на средства за предизборната й кампания в Ню Йорк, Клинтън заяви, че „половината от привържениците на Тръмп може да бъдат определени, както аз ги наричам,“група хора, заслужаващи съжаление“ – расисти, сексисти, хомофоби, ксенофоби, ислямофоби“.

„За съжаление, има такива хора, и той (Тръмп) ги поддържа. Той действа с одобрението на техните интернет сайтове, които преди това бяха посещавани от 11 хиляди потребители, а сега вече от 11 милиона. Неговата реторика в (социалната мрежа), Туитър е обидна, омразна и подла. Някои от тези хора са непоправими, но за щастие, те не представляват Америка“, посочи бившият държавен секретар.

По-късно тя изрази съжаление за думите си.

- реклама -