Повечето от пътниците на катастрофиралия в Техеран самолет са иранци и канадци

Повечето пътници на украинския пътнически самолет, катастрофирал в Техеран, са ирански и канадски граждани, заяви ръководителят на иранския отдел за спешни случаи пред РИА Новости.

Лента.ру съобщи че загиналите са 71 иранци, 73 канадци, 8 шведи, 6 афганистанци, 4 германци и 3 британци.Част от загиналите са студенти, които са се връщали от ваканция. Те са избрали този самолет заради нискта цена.

Спасителите са събрали телата на загиналите и ги отвеждат в криминалистическия отдел за ДНК анализ.

Служителят също потвърди, че причината за бедствието е техническа. „Причината за бедствието е техническа, няма друга причина“, каза той.

Украинските авиолинии съобщиха, че всички полети за Техеран са отменени. Големи световни авиокомпании започнаха да променят маршрутите на полетите на своите самолети, за да не пресичат въздушното пространство на Ирак и Иран.

Боинг 737 катастрофира малко след излизането от летището на Техеран рано днес сутринта. Той се отправяше към Киев.

Иранските спасителни са открили едната от черните кутии на самолета.

Пожар в двигателя е предизвикал катастрофата на украинския пътнически самолет,, заяви официален говорител на международното летище в Техеран.

„Украински самолет Боинг 737 излетя тази сутрин от летище Техеран към Киев, но поради пожар в двигателя вследствие на техническа неизправност, той се разби в близост до летището на юг от Техеран“, заяви говорителят на летището.

- реклама -