Труд в риск: Повече злополуки и къде е най-рисково да се работи?

Труд в риск: Повече злополуки и къде е най-рисково да се работи? През 2021 г. в Националния осигурителен институт (НОИ) са декларирани общо 2588 трудови инцидента.

От тях за трудови злополуки са

приети 2392, като 2020 са станали на работното място, а 372 – при отиване или връщане от работа. Смъртните злополуки са 68, от които 4 са с жени. Загубените календарни дни от трудови злополуки са общо 173 947.

България шампион по евтин труд в ЕС (Вижте къде колко пари получават) – Flashnews

Това показва годишната оперативна информация за труд в риск и трудовите злополуки, регистрирани през миналата година, публикувана в първия информационен бюлетин на НОИ за тази година.

Сравнителният анализ на годишните

оперативни данни за 2021 г. с тези за предходната година показва увеличение на броя на подадените декларации за трудови злополуки.

Предлагат промени в трудовите договори и отпуските (От кога влизат в сила) – Flashnews

За периода те са нараснали с 81, докато общият брой трудови злополуки е с 83 повече спрямо 2020 г. Злополуките, станали на работното място, са се увеличили със 119, а тези при отиване или връщане от работа са намалели с 36.

С 21 по-малко са смъртните трудови

злополуки. Намаление на злополуките, свързани с работния процес, има в 34 икономически раздела, увеличение се наблюдава в 45, а в 4 няма изменение.

Източник: Investor.bg

- реклама -