What is the currency in Bulgaria

Повече пари: Вдигат заплатите, таван на цените

Повече пари: Вдигат заплатите – кога и с колко? БСП вдига заплатите. Ще убеди ли Кирил Петков?

България не може нито без руски газ, нито без руски петрол. Това заяви шефът на ПГ на БСП Георги Свиленски в интервю за БНТ.

„Аз съжалявам, че

България винаги най-стриктно

и точно спазва всички санкции и мерки, а други държави се възползват от тях или ги заобикалят. Така че препоръчвам на българското правителство да отстоява българския национален интерес, а той е българското общество и икономика да има петрол и газ на достъпни цени.

Цената трябва да бъде такава,

каквато е договорена, правителството трябва да продължи разговорите с “Газпром“, а ако не успее, да компенсира българските граждани и бизнес“, каза социалистът.

Според Георги Свиленски българските граждани и икономика очакват да бъдат подпомогнати в тази криза и затова левицата предлага своя пакет от икономически мерки в актуализацията на бюджета.

Част от тях са таван на регулираните стоки,

намаляване на ДДС на българските зеленчуци и стоките от малката потребителска кошница, увеличаването на минималната работна заплата.

„Българското правителство трябва да се грижи не само за днес, а за следващите години напред. Така че това са правилни действия и те трябва да бъдат подкрепени“, смята социалистът.

Той обаче не каза какво мисли за пакета

мерки на БСП управляващата коалиция и подкрепят ли се от премиера Кирил Петков исканията на социалистите.

 

- реклама -