Повече от 50 деца бяха заляти с киселина в детска градина

Повече от 50 души, предимно деца, бяха ранени от мъж, който нахлу в детска градина в югозападен Китай и ги напръска с разяждаща течност, съобщиха местните власти.

Заподозреният, 23-годишния Конг, влязъл в детската градина, като се покатерил по стената. След това напръскал децата и учители с натриев хидроксид.

Атаката е извършена в понеделник в 15:35 ч. местно време, съобщиха властите в акаунта си в Туитър. Около 51 деца и трима учители са приети в болница за лечение, две с „тежки симптоми“.

Полицията арестува Конг по-малко от час след нападението.

„Тъй като родителите му се развели по време на детството му, липсата на семейна топлина довела до психологическо изкривяване“, заявиха местните власти и добавиха, че работата и живота на нападателя също са незадоволителни.

Всичко това създало „песимистичен манталитет и мисли за отмъщение срещу обществото“, казаха те.

Насилствените атаки, насочени към ученици, не са рядкост в Китай, който през последните няколко години не свидетел на смъртоносни инциденти – обикновено включващи ножове.

През април миналата година 28-годишен мъж уби девет ученици от средно училище, докато се връщали у дома при една от най-смъртоносните атаки с нож в страната през последните години. Убиецът, който заяви, че е бил тормозен, когато е посещавал училището в северната китайска провинция Шанси, е екзекутиран през септември миналата година.

През 2018 г. жена, носеща нож, рани 14 деца в детска градина в провинция Съчуан.

39-годишен нападател наряза ученици, докато се връщаха в класната стая след сутрешни упражнения.

- реклама -