обвинения, стрелец, Сърница

Повдигнаха още две обвинения на стрелеца от Сърница

Овчарят Бейсим Реджеп, който вдигна на крак 200 командоси след съседски скандал в село Сърница, община Минерални бани, получи нови две обвинения. Те са от Районната прокуратура в Кърджали, на чиято територия бе заловен от друг пастир.

Реджеп е обвинен, че е държал огнестрелно оръжие – карабина, както и боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение. Обвинен е и за това, че се е заканил на мъж с убийство. Това станало в землището на кърджалийското с. Душка.

Обявеният за общодържавно издирване мъж бе заловен от пастир, извел животните си на паша. Той забелязал движещия се из гората мъж с оръжие в ръката си и успял да му го вземе, заради което Бейсим се заканил с убийство.

Малко по-късно пристигнали полицаите, който в продължения на 20 часа издирваха въоръжения със самоделно оръжие овчар от Сърница.

На 30 ноември в с. Сърница се проведе безпрецедентна полицейска акция по издирване на 55- годишния мъж. Предната вечер между него и съседа му Мюмюн възникнал поредният скандал. Бейсим грабнал самоделна пушка, произвел изстрели и изчезнал в гората.

Хасковският окръжен съд го задържа под стража заради повдигнатите му 3 обвинения за опит за убийство, закана за убийство и незаконно оръжие.

Дни след това половината от съселяните му направиха подписка в защита на Бейсим. Според хората той е бил провокиран от агресивния Мюмюн, с който половината село имало проблеми.

Срещу него имало жалби от години, включително от семейството на Бейсим.

Източник: БНТ

- реклама -