досъдебно

Повдигнаха обвинения на управител на голяма верига за техника за нанесени щети от 4 млн. лева

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд обвинителен акт срещу Н. Китов, управител на „Техномаркет България“ АД. Той е обвинен в това, че в качеството му на длъжностно лице умишлено не е положил достатъчно грижи за стопанисването на повереното му имущество и е нанесъл щети на компанията на стойност 4 229 576 лв.

Нанесени са щети за над 4 милиона лева

В периода 27.03.2015 г. до 05.06.2015 г. Китов в качеството си на длъжностно лице – „Старши продуктов мениджър“ в посоченото по-горе дружество, умишлено не е  прекратил доставките на стоките от дружеството „Техномаркет България“ към дружество „МЛЛ Трейд ЕООД“, въпреки достигане на договорения между дружествата кредитен лимит, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият не е предприел и действия по събиране на вземания на „Техномаркет България“ АД към „МЛЛ Трейд“ ЕООД или тяхното обезпечаване.

В резултат на това за „Техномаркет България“ АД настъпила щета в особено големи размери – на стойност 4 229 576 лв., а престъплението се определя като особено тежък случай. Предстои насрочването на делото в СГС.

- реклама -