Ихтиман

Повдигнаха обвинения на бащата и сина, посегнали на полицаи в Ихтиман

Районна прокуратура в Ихтиман повдигна обвинения на двама участници в побоя над полицаи в града.

Води се досъдебно производство срещу Мюлер Дунавски и неговия баща. До екшънът се стигна след като униформени опитали да спрат Мюлер, който криволичел с джипа си по пътя. Последвала гонка, при която той ударил патрулката и се скрил в ромската махала на Ихтиман, където живее.

Когато екипите отишли на адреса да арестуват младия мъж, избухнал скандал и се стигнало до сблъсъци, в които участвали той, майка му и баща му и още един човек от квартала.

Според обвинението Мюлер се държал агресивно, дърпал и скъсал униформата на младши автоконтрольор – полицейски служител при РУ Ихтиман, след което нанесъл удари в лицето му. Престъпното деяние, за което на М.Д. е повдигнато обвинение, се отличава с изключителна дързост и съставлява престъпление по чл. 325, ал.2 от НK.

Неговият баща – В. Р., е обвинен за това, че по същото време, на ул. „Дунав” употребил сила спрямо полицейски служител при РУ Ихтиман, което е престъпление по чл. 269, ал.1 от НK. По време на инцидента той го дърпал за униформата, скъсал пагоните и джоба й и му нанесъл удар в лицето. С действията си той целял да осуети извършването на полицейска проверка на сина му.

Двамата обвиняеми са задържани, в ромската махала от сутринта има полицейска обсада

Освен близките на Мюлер в мелето са участвали и други младежи. По информация на bTV жандармерията влиза в къщите, за да търси четирима мъже. По-късно от полицията обясниха, че акцията няма нищо общо с нападението над уноформените, а се работи по издирването на престъпния контингент.

По време на акцията 65-годишен роднина на издирваните умира, а близките му обвиняват полицаите в агресия. Според тях униформените са бутнали болния мъж на земята и той е починал.“Мъжът е починал в друга къща, която е в един двор с адреса, на който са издирвани лица„, обясни старши комисар Георги Григоров, директор на ОДМВР – София. По думите му полицаите не са имали никакви физически контакт с починалия, а „само визуален“.

Жителите на квартала твърдят, че полицаите дори не извикали линейка за пострадалия. „Спешна помощ” дошла 30 минути по-късно.

- реклама -