Куклен афганистанци изнасилване момиче арест

Повдигнаха обвинение на мъжа, който стреля в медицински център в Пловдив

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа 58-годишен мъж за стрелба в Медицински център в гр. Пловдив. На 31 януари мъжът отправил закани с убийство към 53-годишна жена, негова съпруга, и спрямо две длъжностни лица – полицейски служители.

Мъжът първо разпоредил на присъстващите граждани да напуснат помещението. След като те излезли, той произвел два изстрела във въздуха с газов пистолет. После отишъл при съпругата си, която работела на регистратурата. Първо й нанесъл удар, а след това и прободно-порезна рана с нож в областта на крака.

Подаден бил сигнал на тел. 112. На място пристигнал екип на 4 РУ на МВР – Пловдив. Обвиняемият насочил газов пистолет към полицаите, като възпроизвел два изстрела към единия от тях, но въпреки това служителите на МВР успели да го обезвредят и задържат. На пострадалата на място е оказана медицинска помощ и впоследствие е откарана в болницата. Няма опасност за живота й. Разследването по случая се води от разследващ полицай при 4 РУ на МВР – Пловдив.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре прокуратурата ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

- реклама -