Повдигнаха обвинение на дрифтаджията, смутил протеста пред НС вчера

дриф

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение и задържа за 72 часа шофьор на автомобил за дрифт пред Народното събрание.

От обвинението поясняват, че 20-годишният В. Антонов е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – по време на граждански протест, отразяван от средствата за масова информация,  потеглил от пътното плътно до паметника по бул. „Цар Освободител“ с  управлявания от него автомобил марка „Фолксваген”, модел „Голф“ и въпреки намиращите се в близост граждани – дрифтира – като  изважда преднамерено автомобила  извън контрол, прави обратен завой с несъобразена скорост, навлиза в платното за насрещно движещите се, като задната част на автомобила се носи неконтролируемо.

Антонов е осъждан, като предходната му присъда е отново за хулиганство

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 325, ал. 4, вр.ал 3 . вр. ал. 1, вр. чл. 28, ал 1 от  НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, наблюдаващият прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа, след изтичането на ще се внесе искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.