Повдигнаха обвинение на автобусния шофьор, който блъсна майка с бебе в Пловдив

бебе

Районна прокуратура – Пловдив е повдигнала обвинения на водача на автобуса, който вчера блъсна жена с бебе на пешеходна пътека. 47-годишният водач е задържан с прокурорска мярка за 72 часа.

Майката и детето бяха откарани в болница без опасност за живота

Повдигнатите обвинения към него са за нарушаване правилата за движение при управление на моторно превозно средство и причиняване по непредпазливост на две средни телесни повреди на 33-годишна жена, като деянието е на пешеходна пътека – престъпление по чл. 343 ал.3 във вр. ал.1 буква „Б“, пр.2 във вр. чл. 342 ал.1 пр. 3 от Наказателния кодекс.

По случая е образувано досъдебно производство. Досега са извършени оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели, назначена е автотехническа експертиза. Тези действия ще установят с точност механизма на настъпване на пътнотранспортното произшествие. Мъжът не е осъждан. Тестовете с техническо средство за алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Срокът за разследването е двумесечен.

Инцидентът стана на 18 октомври 2018 г., около 12.10 часа. На кръстовището между ул. „Съединение“ и ул. „Недялка Шилева“ в Пловдив автобус от градския транспорт при ляв завой блъсна на пешеходна пътека жена, бутаща бебешка количка с дете. Вследствие на възникналото произшествие на пострадалата са причинени фрактури и травми по тялото, като тя е настанена в болница за лечение, с опасност за живота. Не са констатирани наранявания по детето.

Цветана ТОНЧЕВА

© 2018 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането