Николай Ненчев МиГ-29 ремонт двигатели обвинение прокуратура следствие

Повдигат обвинение на Николай Ненчев за ремонта на двигателите на МиГ-29

Според военният министър в оставка договора е бил изгоден

Военният министър в оставка Николай Ненчев потвърди, че е призован утре отново в следствието. Очаква се да  му бъде повдигнато обвинение за договора с Полша за ремонт на двигателите на МИГ-29.
Ненчев обяви, че той продължава да смята, че договорът с Полша е бил икономически по-изгоден за страната ни. В следващите дни, щял да коментира дали следствените действия имат някакъв политически отенък. Мисля, че ще бъде трудно на всеки един министър, който води политика от тази, която е водена до момента.
Аз се придържах 2 години към принципи и ценности и водех политика, която беше съобразена с НАТО. По думите му договорът, подписан за миговете с Полша също е бил част от политиката на НАТО.

Модернизация на самолетите

Припомняме ви, България подписа в края на миналата година договор с Полша за модернизация на самолетите МиГ-29. Министърът на отбраната Николай Ненчев и полският му колега Томаш Шемоняк парафираха споразумението във Варшава.

Никола Ненчев обвинение ремонт МиГ29

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Срещу 6,138 милиона евро полските Военно-авиационни заводи трябваше да ремонтират шест български двигателя.

След ремонта ресурсът на двигателите до следващия ремонт ще бъде 350 часа, или 8 години, а гаранцията на двигателите след ремонт ще бъде 24 месеца, или 200 летателни часа.

Договорът между България и Полша беше за срок от 10 месеца.

В началото на този месец правителството одобри допълнителни 15 млн. лева за модернизацията на руските МиГ-ове.

Парите се отпускат по бюджета на Министерството на отбраната, в съответствие с приетия инвестиционен разход „Осигуряване на летателната годност на самолети МиГ-29”. Средствата са предвидени в централния бюджет.

- реклама -