Фийон

Повдигат обвинение на Франсоа Фийон, той няма да се откаже от президентската битка

Френският кандидат президент от опозиционната партия „Републиканците” Франсоа Фийон обяви, че на 15 март ще му бъде повдигнато обвинение за фиктивното наемане на работа на съпругата му като негов парламентарен помощник.

Няма да се предам!

ФийонНа пресконференция, която бе излъчена на живо, претендента за Елисейксия дворец заяви категорично, че няма да се откаже от участието си в кандидат-президентската кампания.

Фийон отхвърли всички обвинения срещу него и отбеляза, че правната процедура не е правилно спазвана в това, което той определи като политическо убийство и безпрецедентно разследване по време на предизборната кампания.
„Няма да се оттегля“, беше категоричен Фийон.

По-рано днес се появи информация, че Пенелъпи Фийон е била арестувана. По-късно семейството опроверга данните, като стана ясно, че съпругата на политика просто е била разпитвана.

Francois Fillon campaign rally in Paris

Разследването на прокуратурата започна през януари и е за злоупотреба с държавни средства. Френските депутати често наемат съпругите, децата или дори любовниците си. В случая с Фийон обаче, родената във Великобритания Пенелъпи Фийон е получавала заплата, без всъщност да работи като асистенка на съпруга си.

Според обвинението, семейството е прибрало около 800 хиляди евро.

Децата на семейството – Мари и Шарл също са се водили на щат като помощници на баща си в периода 2005-2007 година и са им били изплатени 84 000 евро.

- реклама -