Потвърдиха първи случаи на пациенти с коронавирус в Румъния, Дания и Естония

В Румъния беше потвърден случай на зараза с коронавирус. Хорациу Молдован, заместник-министър на здравеопазването на страната, заяви в сряда вечерта, че официално е регистриран първия случай на болен от коронавирус.

„Положителен резултат от теста за коронавирус беше получен в института „Матея Балса“ в Букурещ. Това е пациент от окръг Гор“, каза Молдован. Пациентът е в добро здравословно състояние, не показва симптоми и ще бъде преместен в инфекциозна болница в Букурещ.

Румънското външно министерство заяви във вторник, че италиански гражданин, пребивавал в страната от 18 до 22 февруари, е бил диагностициран с коронавирус при завръщането си у дома. Представител на Министерството на здравеопазването каза, че пациентът преди това е бил под карантина. Той е бил един от онези, които са имали контакт със заразения италиански гражданин по време на посещението му в Румъния.

Други седем души, които са живеели на същото място със заразения, са дали отрицателни проби за вируса, но въпреки всичко ще бъдат подложени на 14-дневна карантина като превантивна мярка.

Първи случай на зараза с коронавируса от новия тип беше регистриран в Дания.

По данни на местните медии, заболелият се е върнал от почивка в Италия. Мъжът е на домашно лечение под карантина.

И в Естония беше потвърден първи случай на заразяване с коронавирус.

Това съобщи днес министърът на социалните грижи Танел Кийк, цитиран от ТАСС. Заразеният е ирански гражданин с постоянно жителство в Естония.

- реклама -