Time Warner

Потвърдено: AT&T купува Time Warner за $ 85,4 млрд

Американската телекомуникационна компания AT&T обяви официално, че купува за един най-големите конгломерати в сферата на масовите комуникации и развлекателния бизнес Time Warner.

Цената на придобиването е 85,4 млрд. долара

Както се посочва в официално съобщение на AT&T, компанията ще плати 107,5 долара за всяка акция на Time Warner. Така AT&T ще плати 85,4 млрд. долара, а като се вземат и задълженията на Time Warner, сумата на сделката може да достигне 108,7 млрд. долара.

Сделката се определя като най-голямата за годината. Ако тя бъде одобрена от регулаторните органи, телекомуникационният оператор ще получи контрол над телевизионните канали HBO, CNN, TNT и Cartoon Network както и над филмовото студио Warner Bros и други медийни активи.

Ходът на AT&T се определя като една от най-смелите стъпки на компанията да придобие съдържание, което да излъчва и с което да привлече нарастващия брой онлайн зрители.

Контролът върху публичните комуникации

През широколентовата си U-Verse услуга AT&T има още 5 милиона абонати в САЩ. Компанията притежава още огромен бизнес с безжични и стационарни телефонни услуги.

Това не е първият опит за закупуване на Time Warner. Рупърт Мърдок направи оферта за гиганта през 2014 г., но я оттегли, след като стана ясно, че в Warner не се интересуват от сделка.

- реклама -