ден на победата
сн. БГНЕС

Потвърдено: Румен Радев отива в Москва за Деня на победата

Президентът Румен Радев потвърди своето участие в тържествата по случай 75-годишнината от победата над хитлерофашизма, които ще се проведат в Москва на 9 май. Радев направи това по време на телефонен разговор с руския президент Владимир Путин, съобщи пресслужбата на Кремъл.

„Българският държавен глава потвърди своето участие на тържествата в Москва на 9 май 2020 г., посветени на 75-та годишнина от победата във Великата отечествена война“, се казва в съобщението.

Путин и Радев също така обсъдиха проектите на двете страни в сферата на енергетиката. Разговорът се е състоял по инициатива на българската страна. „Обсъдена бяха редица актуални въпроси на руско-българското сътрудничество, с акцент върху реализацията на проектите в енергийната област“, се казва още в съобщението.

Минути след това информацията бе потвърдена и от президентството в София, като се отбелязва, че държавния глава е приел поканата на Владимир Путин да участва в отбелязването на Деня на победата в Москва т.г.

„Държавният глава Румен Радев Румен Радев отбеляза и че хиляди българи са взели участие във Втората световна война и са допринесли за победата над хитлеризма, като предложи покана да бъде отправена и към български ветерани за участие в церемонията по отбелязването на Деня на победата“, посочват от „Дондуков“ 2.

Радев Путин Борисов
сн. БГНЕС

„Надявам се с политическа воля от двете страни да бъдат постигнати взаимноизгодни цени и условия в доставките на природен газ от Русия за България„, е заявил Радев в телефонния разговор с Путин.

Президентът също така е изразил удовлетворение, че разговорът му с руския президент на Петербургския икономически форум през юни м.г. е дал силен импулс в тази насока. Путин пък е отбелязал, че очаква позитивно развитие и взаимноизгодно решение в тези преговори.

- реклама -