Игра на тронове

Потвърдено: „Игра на тронове“ ще се завърне чак през 2019 г.

Американският телевизионен канал HBO потвърди официално слуховете, които се носят отдавна – “Игра на тронове” ще отсъства от екраните през 2018 г.

Последният сезон на хитовия сериал, носител на награди “Еми”, ще се завърне на малкия екран чак през 2019 г.

Това означава, че феновете ще трябва да чакат повече от когато и да било досега за последното продължение на сензационната поредица, която отбелязваше рекорден зрителски интерес година след година и се превърна в един от най-популярните сериали в света и най-голямата продукция на HBO за всички времена.

Сценаристите на фентъзи поредицата David Benioff и Dan Weiss още миналото лято намекнаха, че вероятно ще работят по последните епизоди дълго време, за да предложат на зрителя изключително зрелищни часове, които да задоволят огромните очаквания след успеха на предишните сезони.

За забавянето има и още една логична причина, която не е свързана с творческия процес. Първо, като най-епичната продукция в историята на HBO, още една година очакване работи в полза на медията и на самото шоу.

Освен това, сезон 7 ще се бори за нoминация за награда “Еми” тази година, след като изпусна срока за участие в надпреварата за телевизионните “Оскари” през 2017г. Заради късната си премиера.

Медията ще може да се съсредоточи върху рекламата на поредицата, но и върху другия си голям хит “Западен свят”, който ще се завърне на екран тази година с втори сезон след пауза от 2 години.

Американската телевизия по традиция излъчваше новите сезони на “Игра на тронове” през пролетта, преди лятната премиера на седми сезон. Затова и почитателите на поредицата се надяват да гледат последните епизоди най-късно през пролетните месеци на 2019г.

Последният сезон ще има само 6 епизода. Отлагането на сериала дава и повече време на автора на романите от поредицата “Песен за огън и лед”, на които е базирана екранизацията, George R.R. Martin най-после да завърши и издаде дългоочакваната си следваща книга от сагата – “Ветровете на зимата”.

Писателят е казвал в интервюта, че подготвя и една последна книга – “Мечта за пролет”, която явно няма да се появи преди края на “Игра на тронове”.

- реклама -