Потрошиха патрулка след гонка с полицията в разградско село, 150 униформени са на място

Потрошиха патрулка след гонка с полицията в разградско село, 150 униформени са на място. Кола на полицията е била

потрошена след гонка с провинил

се водач в разграското село Ясеновец, съобщиаха от пресцентъра на полицията. Инцидентът е станал преди ден на по улица „Дунав“ в село Ясеновец. Служители на „Пътна полиция“ изпълнявали задълженията си по контрол на пътното движение със

служебен автомобил „Киа“, когато видели кола „Сеат Алхамбра“, идваща към тях.

Водачът ускорил и опитал да избяга и да се укрие. Последвала гонка с полицейските служители, които подали светлинен сигнал за спиране. При опит да избяга от автопатрула, на десен завой водачът излязъл от пътя и се блъснал последователно в контейнер и електрически стълб.

Установено е, че катастрофиралият автомобил се управлява от непълнолетен и неправоспособен 17-годишен от селото.

Докато полицаите работели с него, около тях се събира тълпа от над 100 души, които започнали да псуват, блъскат и обиждат служителите и да отправят закани, казаха от полицията. За съдействие на място е бил изпратен полицейски патрул.

Тълпата заобикаля и него, продължавайки да вилнее,

коментира говорителят на полицията в Разград и добави, че е започнало и хвърляне на камъни, с които е счупено задното стъкло на служебна кола „Шкода Рапид“, деформирано е купето и са откъртени регистрационни табели. Катастрофиралият „Сеат“ е открит, водачът – също, уточни Илияна Гоергиева.

По случая е образувано досъдебно производство

и са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия. Установени са лицата, съпричастни към извършените престъпления.

Над 150 служители от ОД на МВР-Разград и на Дирекция „Жандармерия“

продължават да работят в Ясеновец. Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в рискови райони По разпореждане на директора на Областната дирекция на МВР в Разград, операцията ще продължи до отпадане на необходимостта.

- реклама -