Пострадала във влак осъди БДЖ (вижте на колко)

Пострадала във влак пътничка осъди БДЖ. Това предава „Монитор“, позовавайки се на решение на Окръжния съд в Русе.

Магистратите са уважили изцяло иска на жената. Тя е пострадала сериозно при рязко спиране на влак и заради преживените страдания завела дело срещу „БДЖ-Пътнически превози“. 

На 30 април 2020 г. 77-годишната Д.М. се качила заедно със съпруга си във влака от гара Две могили. Възрастното семейство пътувало за Русе. Към 6,10 часа жената излязла от купето и тръгнала по коридора към тоалетната. Изведнъж влакът спрял рязко, тя изгубила равновесие и паднала на пода. В резултат получила фрактура на лявата бедрена шийка, което наложило спешна операция с поставяне на импланти. Жената лежала в болница 34 дни, а травмата изцяло променила живота й. Макар че е минало време, тя все още не можела да се придвижва самостоятелно и била изцяло зависима от близките си.

След инцидента началникът на влака бил уведомен и бил съставен акт за злополука, издаден от „БДЖ-Пътнически превози“ЕООД. Жената завела дело и поискала обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 80 000 лева, както и 2560,90 лева, колкото дала за провеждане на лечението. Според съдебно-медицинската експертиза и показанията на очевидец причината за падането на пътничката е в резултат на рязкото спиране на влака, а не небрежно поведение от нейна страна. Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване в двуседмичен срок.

Източник: Монитор

- реклама -