Варна

Постоянен арест за мъжа от Варна, чиято приятелка издъхна след съмнение за коронавирус

Окръжният съд във Варна наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 30-годишния Ивайло за причиняване на смъртта на приятелката му чрез нанесена средна телесна повреда, съобщиха от Апелативната прокуратура в крайморския град. Заседанието на съда е проведено с видеоконферентна връзка със следствения арест, където се намира задържания.

Ивайло и 42-годишната му приятелка постъпили в болница след съмнение, че са заразени с коронавирус.

Жената се оплаквала от болки в гърдите и била настанена в интензивното отделение, където починала на 5 април тази година.

Назначената аутопсия установила, че причината за смъртта й не е пневмония, а белодробно усложнение, причинено от счупени ребра. Преди да почине, болната споделила пред свои близки, че в средата на март Ивайло я пребил.

По неотложност разследващите са извършили претърсване на квартирата, в която живеели Ивайло и починалата. Оттам са иззети вещи, които имат отношение към извършеното престъпление, както и пушка и дървена бухалка.

След смъртта на приятелката му Ивайло успял да избяга от болницата, но бил задържан от полицията. Той е осъждан 10 пъти рецидивист.

Окръжната прокуратура във Варна мотивира искането 30-годишният мъж да бъде задържан под стража с високата степен на обществена опасност на обвиняемия, който е осъждан многократно, със склонността му да извършва престъпления и опасността да се укрие и да извърши друго престъпление.

- реклама -