Постоянен арест за килъра от „Люлин“

Постоянен арест за килъра от „Люлин“ – Денис ал Гази, който уби 32-годишния Илиян Илиев заради забележка за фойерверки постанови съдът.

Според събраните до момента по делото доказателства, обвиняемият еднократно намушкал с нож жертвата и така умишлено го умъртвил, съобщава dariknews.bg. Непосредствено след извършване на престъплението той избягал, като се оттеглил в неустановена посока. Поради това беше обявен за общодържавно издирване, след което на 11.01.2022 г. се е предал сам на органите на МВР.

Софийският районен съд прие мотивите на прокуратурата, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че Денис Ал Гази е извършил престъплението, за което е обвинен. А също, че е налице реална опасност както да се укрие, така и да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода.

Разпрата във фаталната нощ започнала като междусъседски спор заради шум. Компания празнували раждането на дете, имало и заря на игрище за футбол пред блока в „Люлин“. Друг мъж се приближил към компанията, отношенията се обострили и станало сбиване, при коетобил намушкан един от празнуващите – мъж на 32 години. , ако спрямо него не бъде взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдът обсъди събраните по делото доказателства като взе предвид предходното осъждане на обвиняемия и високата обществена опасност на деянието и дееца.

Определението за вземане на най-тежката мярка за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски апелативен съд.

- реклама -