оръжия

Постоянен арест за двама от обвинените за разпространение на оръжия

Специализираният наказателен съд взе мерки за неотклонение „Задържане под стража“ на двамата добричлии, чиито канал за разпространение на огнестрелни оръжия бе разбит преди няколко дни.

Те бяха задържани на 2 юни 2020 г. в Добрич при специализирана полицейска операция на ГДБОП под надзора на Специализираната прокуратура в момент на продажба на 12 оръжия, в т.ч. автоматични. Третият участник в групата се оказа извън страната.

Той ще бъде издирван с Европейска заповед за арест, съобщих от спецпрокуратурата.

В хода на действията по разследването в Добрич на няколко адреса бе намерено и иззето голямо количество огнестрелни оръжия – над 20 пистолета със заличени фабрични номера, 50 пълнителя и 2000 боеприпаса за тях, картечни пистолети, автомати, заглушители, както и множество части и механизми за различни видове оръжия. Иззети бяха и 4500 лева и 400 евро, за които има данни, че са придобити от престъпна дейност.

Днес Специализираният наказателен съд прие, че е налице обосновано предположение обвинените да са извършили престъплението, за което са обвинени, както и че има опасност да манипулират доказателства и да извършат ново престъпление. Определението на Специализирания наказателен съд не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

- реклама -