Постлаха 250-метровия червен килим за 91-вите награди Оскар

Холивуд постла червения килим, по който минават кинозвездите, в разгара на подготовката за церемонията по връчване на наградите за киноизкуство Оскар в неделя в театър „Долби“.

Десетки операторски екипи и фотографи пристигнаха на мястото и заснеха червената пътека, постлана четири дни преди награждаването.

 

Гостите на холивудското събитие ще минат по знаменития килим, преди да влязат в театъра, където Американската академия за кинематографично изкуство и наука ще раздаде наградните трофеи за постижения в киното на 91-вата церемония.

 

Дългият повече от 250 метра килим покрива част от булевард Холивуд, който обикновено е доста натоварен. За около седмица обаче пътният участък ще бъде затворен заради церемонията.

Десетки работници се грижат за червения килим с ширина около 10 метра. Те следят целият килим да е добре опънат, краищата да не се прегънат, шевовете да не се виждат. И през тази година над килима ще бъде монтиран прозрачен пластмасов навес, в случай че завали.

HOLLYWOOD, CALIFORNIA – FEBRUARY 20: OSCAR lettering is laid out in preparation for the 91st Annual Academy Awards at Dolby Theatre on February 20, 2019 in Hollywood, California. (Photo by Rodin Eckenroth/Getty Images)

От двете страни на килима са инсталирани и огражденията и бариерите за над 700 зрители, и местата за репортери и фотографи.

Междувременно стана ясно, че тенисистката Серина Уилямс и двукратната носителка на Оскар Барбра Стрейзанд са сред „уникалните таланти“, които ще представят номинираните за Оскар филми.

На сцената в театър „Долби“ на 24 февруари ще излязат също Хосе Андрес, Дейна Карви, Куин Латифа, конгресмен Джон Луис, Диего Луна, Том Морело, Майк Майърс, Тревър Ноа и Амандла Стенбърг.

Според изявление на продуцентката на церемонията Дона Джилиоти и съпродуцента и режисьор Глен Вайс, всички те ще представят номинираните продукции във водещата категория за най-добър филм.

„Филмите ни свързват. Те ни вълнуват, пораждат моментни преживявания и създават спомени, които ни обединяват. Развълнувани сме, че успяхме да съберем известни почитатели на киното, които да представят номинираните филми и да споделят размишленията си за тях“, се посочва в изявлението на Джилиоти и Вайс.

- реклама -